RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Hamburgare med svamp och chipotleketchup

Hamburgare med svamp och chipotleketchup
Vi fortsätter vår resa genom Bobby Flay’s Burgers, Fries and Shakes genom att göra en ”Wild mushroom – cheddar burger” som han så fint skriver. På svenska blir det en hamburgare med blandad svamp, ost och chipotleketchup. Mjuka, runda smaker av svamp spelar mot en smakrik ketchup med hetta vilket passar väldigt bra ihop. Den är ganska lätt att göra eftersom det bara är två ”extrapålägg” förutom den vanliga osten och salladen. Svamphacket kan man göra av svamp som finns tillgänglig i mängder i affären.

Det här behöver du:
1 st hamburgerbröd, rostat på insidan
1 st hamburgerkött
1 skiva hamburgerost
Svamp – portabello, shiitake, kantareller, karl johan eller skogschampinjoner. Blanda det som verkar gott!
En liten shalottenlök
Någon / några teskedar chipotleketchup
Ett salladsblad
Salt, peppar

Så här gör du:
Finhacka svampen och stek i smör (jag använde en portabello och några shiitake som jag rensat bort foten på) ett par minuter. Finhacka och tillsätt schalottenlöken, stek några minuter till, tills löken mjuknat. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Salta, peppra och stek köttet på hög värme. Lägg på en ostskiva och låt smält ordentligt. Bygg burgaren från botten med salladsblad, kött med ost, bred ut ett lager med chipotleketchup och skeda över svamphacket. Lägg på det övre brödet, ät och njut!

Jag vågar mig nog på att rekommendera den här burgaren, den blev helt klart godare än jag trodde. Hettan från den smakrika chipotleketchupen fungerade väldigt bra tillsammans med den runda och milda svampsmaken.


15 kommentarer till “Hamburgare med svamp och chipotleketchup”

Lämna en kommentar

 

exercise balls