RSSFölj hamburgareorg on Twitter

Små hamburgare – munsbitar av awesomeness


Kvällens hamburgare innebär tyvärr inget nytt, revolutionerande recept. Däremot ett utmärkt test för de av er som kan tänka er att ha hamburgare som förrätt, aperitif eller bara plockmat. Jag gjorde helt enkelt en laddning med små burgare!

Fem stycken till antalet blev de små gulliga munsbitarna. Redan förra gången jag bakade bröd visste jag att jag ville prova att göra småburgare vilket innebar att jag gjorde ett gäng små hamburgerbröd. Därifrån var det sedan enkelt att mala köttfärs och forma några femtiogrammare att steka. På dessa placerade jag vanlig, gul hamburgerost. En skiva tomat samt en skiva stekt silverlök och lite hellmans majonnäs.

Någonting jag lärde mig ganska omgående är att ett överskott av stekt lök i förhållande till resten av burgaren genast skickar förnimmelser av pannbiff med löksky till min hjärna – inte helt okej om man är sugen på burgare. I övrigt var det inga direkt konstigheter. De var lätta att äta och kladdade inte överdrivet mycket. Efter tre stycken blev jag tämligen mätt. Det här har gett mig mersmak, jag måste prova att göra ännu mindre burgare någon gång! Hur små burgare kan DU göra?


13 kommentarer till “Små hamburgare – munsbitar av awesomeness”

Lämna en kommentar

 

exercise balls